fredag 20 juli 2012

PETER PILOTTO


Peter Pilotto och Christopher De Vos är designers bakom märket PETER PILOTTO. Pilotto är till hälften österrikisk, hälften italienare och De Vos är halv-belgiskt, halv-peruanska. De träffades under studietiden i Antwerpen prestigefyllda Royal Academy of Fine Arts år 2000.


PETER PILOTTO vision om damkläder omfattar både nya och klassiska perspektiv på elegans. Pilotto fokuserar mot textil och print medan De Vos koncentrerar sig mer på siluett och drapering. Men för att duons arbete ska ta sig utanför sina individuella perimetrar och skapa något nytt, är deras process mycket ekologiskt och bortom en integrering av de två fälten.


Peter PILOTTO föredrar lite magi runt sina skapelser för bärarens egen ingång. Detta förstärks av idén om nyfikenhet, vilket är något som håller stimulans för duon. Nyfikenheten är en metafor för resa, sin kulturella blandning och en samling återkommande saker som tjusar dem, till exempel naturfenomen. Duon är särskilt fascinerad av en vetenskaplig syn på naturen, vilket återspeglas i de mikroskopiska och täckt, hyper-real utskrifter av kollektionerna.

Deras kund unik i det att hon är bortom ren klassificering av ålder eller stil, precis som kläderna själva. Hon dras till kläderna och kommer att bära dem med sitt eget uttryck, vare sig hon har en egen stil eller är modeslav.

PETER PILOTTO säljs i 32 länder över hela världen och är presenterat på över 125 riktade återförsäljare, inklusive, Colette i Paris, Harvey och Dover Street Market i London, Bergdorf Goodman, Saks Fith Avenue i New York, Joyce i Hong Kong, Kina.

Höst Vinter 2012 markerade den tionde London catwalken show för designduon, med stöd av Topshop. För deras Vår Sommar 2012 kollektion tilldelades de Fashion Forward sponsring, med stöd av British Fashion rådet och Coutts.

I december 2009 fick PETER PILOTTO bästa nya Talent Award på British Fashion 
Awards.

Jag ber om ursäkt om texten var lite hattig. Jag använde google translate 
och källan är Pilottos egna hemsida. Vill ni läsa originalet finns den under Biografi.

Inga kommentarer: